14 trekk som avslører psykopaten

14 trekk som avslører psykopaten

Her finner du en sjekkliste for å avsløre psykopaten i ditt første møte. Hvorfor oppdaget du ikke at du hadde å gjøre med en psykopat da du traff vedkommende første gang? Er det ingen varsler eller faresignaler som kan oppdages underveis? Jo, det er det. Og her skal du få de veldig konkret.

Etter de første spennende stevnemøtene hvor psykopaten som vanlig er sjarmerende, oppmerksom, lyttende til deg – forteller deg hvor mye han eller hun beundrer deg – kanskje sendt deg hyggelige tekstmeldinger og blomster så kan hende det er noe i magefølelsen din som sier noe er galt.

Varsellampene bør gå på gult og over til rødt om du kjenner deg igjen i bare noen av disse beskrivelsene: (Vi refererer ofte til «han» selv om mye av dette også kan gjelde kvinner.)

Første tegn du skal være oppmerksom på er når psykopaten tidlig legger all skyld på sine omgivelser for det som har gått feil i livet. Det er aldri hans eller hennes feil. Psykopaten vil aldri innrømme skyld, feilvurderinger, manglende kunnskaper eller annet som forklarer hvorfor det var noe som gikk galt. Det var alltid andres feil. Snakker han/hun om sin mor? Han eller hun har sannsynligvis ikke noe godt forhold til sin mor. Sine tidligere kjærester? De var det sannsynligvis alle noe feil med. Borderliner? Alkoholiker? Psykiske problemer? Dårlig mor? Psykopaten er veldig god til å stille diagnoser på de han/hun har hatt en “relasjon” til tidligere.

Vil gifte seg med én gang?

Er vedkommende unormalt ivrig? Insisterende? Vil han gifte seg med deg etter bare noen få stevnemøter? Blir du tidlig erklært som hans livs store kjærlighet? Vil han ha barn med deg med én gang? Er du bare hans med en gang? Er han uvanlig tidlig sjalu – om du så bare kaster et blikk på en annen mann? Sender han unormalt mange tekstmeldinger? Insisterer på å vite hvor du er og hva du holder på med?

Respekterer han deg? Tar han selv alle valg? Fra så enkelt som å velge hva dere skal spise på en restaurant – uten å spørre deg? Går dere på kino – så velger han suverent film uten å spørre hva du har lyst til å se?

Dukker han opp hjemme hos deg uventet? Går han gjennom tingene dine når han er hos deg og du gjør deg klar for å gå ut?

Er vedkommende veldig nærtagende? Tar lett en krangel? Føler seg forulempet over de minste ting? Liker vedkommende ikke dyr? Sågar grusom mot dyr? Er vedkommende utolmodig med mindre barn? Uttrykker vedkommende seg negativt om enkelte “underordnede” yrkesgrupper? Tiggere eller andre svake i samfunnet? Snakker han uvanlig mye nedsettende om de fleste? Fra dagens drosjesjåfør til regjeringen?

Tabu!

BESTILL BOKEN I DAG

Tor Halstved ble fra han var tre til sju år seksuelt misbrukt av begge sin foreldre. Det var også grov vold med i bildet. I Tabu! forteller han for første gang om overgrepene. Dette er første gang en mann i Norge i bokform forteller om overgrepene han ble utsatt for. Tor vil sette søkelyset på kanskje det største sosiale problemet vi har i Norge, nemlig at svært mange gutter og jenter blir seksuelt misbrukt som barn.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse
 • Kanskje kan du lære noe for livet?
Hidden Content

Har han (og da er det ofte en mann) en historie hvor han forteller om slåsskamper han har vært i? Er han «voldsom» i språkbruken? Snakker han ofte om folk som burde hatt juling?

Insisterer han på å kjøre bilen? Passer han på bilnøklene? Din veske? Protesterer han om du er for lenge borte? Blir du avhørt når du er tilbake? Hvor har du vært? Hvem har du vært sammen med? Traff du noen du synest var interessante? Begynner han å bestemme hva du skal ha på deg? Begynner han å hinte om at du skal ha hans tillatelse til å gjøre ting? Vil han bestemme hvem du skal være sammen med og ikke? Begynner han å snakke om at du skal slutte å studere? Slutte i jobben for å være sammen med han?

Fra ros til helvete på ett sekund

Kritiserer han deg det ene øyeblikket for de minste ting for så i neste øyeblikk å skryte deg opp i skyene og overidealiserer deg? At du har fantastiske talenter og evner? Forteller han deg hvor fantastisk du er og hvor fint han har det sammen med deg? For i neste øyeblikk å se hvor elendig han har det sammen med deg og at du provoserer han. Typisk utsagn kan være «Se hva du får meg til å gjøre!»

Du har kommet så langt at dere har sex sammen. Stusser du på at han er spesielt voldsom? Uttrykker han fantasier om perversiteter f.eks voldtekt? Bruker han et voldsomt språk under akten? Slår han deg? Er han fysisk voldsom med deg? Skjeller han deg ut, for så helt plutselig snu om og unnskylde seg? Kjøper han så presanger til deg og ber om pent vær?

Kroppsspråket avslører også psykopaten. Han/hun fremstår som overlegen. Holder avstand til folk rundt seg. Liker ikke å «mingle» med andre, men holder avstand, observerende. Skal de snakke med noen i sosialt lag henvender de seg til de med opplevd høy status og unngår andre «underordnede». I restauranten krever psykopaten gjerne oppmerksomhet fra hovmester og snakker nedsettende om servitører. Psykopaten fortjener i sitt eget hode kun det beste og er alle andre overlegen. Og ja, dette stemmer for mange som er sosialt tilbaketrukket uten at de er psykopat av den grunn. Men har vedkommende trekkene foran, stemmer sannsynligvis også dette.

Psykopaten tar ofte “scenen” – i første omgang

I sosialt lag med andre er forløpet gjerne forutsigbart. De fremstår høflige og imøtekommende. Uttrykker smiger, beundring og begeistring for vedkommende – ofte for andre litt ubehagelig overdrevent. Psykopaten vil gjerne «tilhøre» eliten og bruker uttrykk og vendinger som tilsynelatende fremstiller vedkommende som kunnskapsrik og intelligent. Psykopaten er ekspert på å fremstille seg og sin bakgrunn som storartet og betydningsfull. Psykopaten vil aldri innrømme svakheter eller feil. Han/hun er i sine øyne suverent overlegen, suksessfull og gjerne beint frem genial sammenlignet med alle rundt seg. Psykopaten skryter så han tror det selv – «jeg er empatisk, intelligent, rik, lykkes med alt jeg foretar meg – og har jeg støtt på problemer, så er det andres feil.» – Dette til tross for at de som kjenner vedkommende vet at han/hun ikke har lykkes i jobb/forretninger, skole eller på noen som helst arena psykopaten har forlatt. (for å finne andre ofre.) Pykopaten er også veldig god på «namedropping» og tar gjerne seg selv med i historien om andre kjente menneskers suksess. Og ja, igjen – dette stemmer også for mange i sosialt liv uten at de kvalifiserer som psykopat. De fleste av oss lyver av og til om oss selv, og skryter i godt lag. Psykopaten lyver hele tiden om “store” og “små” ting – uten blygsel. Selv etter å ha blitt avslørt vrir psykopaten på løgnen og fortsetter som om ingenting var merket. Du vil også stusse over at psykopaten lyver om små ting, selv om løgnen tilsynelatende ikke har noen fuksjon.

Psykopaten vil gjerne ha «scenen» for seg selv. Blir han avbrutt av noen han anser som underordnet vil psykopaten gjerne være utolmodig og avvisende. Det er liten interesse hos psykopaten å lytte til andre. Uansett hvilket yrke de har er de i sin grandisositet overbevist om at akkurat det de holder med på er av stor, gjerne avgjørende betydning. Og psykopaten er seriøs. Han tar seg selv veldig alvorlig. Selv den minste lille kommentar som kan oppfattes som kritikk, blir gjerne tatt opp som veldig fornærmende og sårende. Psykopatens tid er mer verdifull og betydningsfull enn andres. Han kan ikke kaste bort tiden på uvikitge ting som familieforpliktelser eller forventninger til å stille opp sosialt med andre. Hans jobb eller «prosjekt» går foran alt. Psykopaten blir i sine egne øyne misforstått og undervurdert. Eventuelle forslag til hjelp eller råd blir mottatt som fornærmelse og en bevisst nedvurdering av hans grandiose selvbilde.

Still spørsmål – grav ned i detaljene og avslør løgnene!

En måte å avkle psykopaten er å stille mange spørsmål – grave i historiene tidlig. Hvilken skole ble du utdannet ved? Ble du uteksaminert? Hvilken stilling hadde du? Hvor lenge jobbet du der? Hva jobbet du med? Hva synest du om..? Psykopaten lyver og vrir seg unna, men desto mer detaljerte spørsmål du stiller – desto større sjanse har du for å avsløre vedkommende. Setter du psykopaten fast kan det tilsynelatende sjarmerende ytre forvandels brått til den sinte, forulempede, uforskammede – farlige – person du egentlig har foran deg.

Blir de utfordret på sine følelser; motiver, håp eller fremtidig blir psykopaten ofte provosert (for han har ingen «ekte slike følelser».) Svaret kan ofte bli pompøst, overdrevent og ikke sjeldent vil historien som kommer bli omskrevet til en tredjeperson. For blir psykopaten presset på dette, må det diktes en historie. Sannheten er ofte at psykopaten er mislykket i sin jobb og ikke på noen måte kan skilte med egne suksesshistorier selv om han fremstiller andres som «sine».

Det som er fryktelig for kjærester, ektefeller, barn og andre som står psykopaten «nær» er at de etterhvert ser alle disse sidene. For andre som ikke umiddelbart avslører psykopaten, naboer, kollegaer (så lenge han har jobb) og mer flyktige bekjente – oppleves psykopaten som rasjonell, fornuftig, kunnskapsrik og sjarmerende. De lykkes med bedrageriet og lurer alle – hele verden, mens ofrene, de som står psykopaten nær blir ødelagt.

Psykopater er like forskjellige som folk flest. De som scorer på alle trekkene er beint frem farlige, ofte voldelige og mange av de havner da også i fengsel. Alle de andre med psykopatiske trekk, eller “hverdagspsykopatene” som vi kaller dem, er de som holder kjærester, ektefeller og kollegaer i jerngrep og er helseskadelige.

Her er sjekklisten:

 1. En psykopat vil gerne dominere og kontrollere sine omgivelser. Psykopaten “tar scenen”.
 2. Han/hun virker meget sjarmerende og er ofte (i første omgang) god til å få kjæreste(r) og blir ofte likt
 3. En psykopat baksnakker gjerne andre
 4. En psykopat har overdrevne forestillinger om seg selv og fremtiden, som regel uten realisme
 5. Ingen empati med andre, særlig synest det i omgang med de psykopaten mener er “underordnede” og uten nytte
 6. En psykopat skaper splid mellom folk og er gjerne lystløgner. Typisk er at de blir tatt i løgn om ting som er åpenbart at de vil bli avslørt på.
 7. En psykopat har ofte uryddig økonomi fordi han/hun bruker mye penger på å flotte seg (gjerne dine)
 8. Han/hun har et stort behov for å oppfylle sien egne behov uten å bry seg om konsekvene.
 9. En psykopat har vanskelig for å tåle ting som gjør han/henne frustrert og kan ha lav agresjonsterskel. Noen kan også være voldelige.
 10. En psykopat mangler ansvarsfølelse og respekt for sosiale normer eller forpliktelser.
 11. En psykopat klarer ikke å være selvkritisk eller ta ansvar eller skyld for noe som går galt
 12. Regler gjelder for alle andre, det er ikke så farlig for psykopaten
 13. En psykopat mangler evner til at holde fast ved relasjoner over tid. Venner er flyktige.
 14. En psykopat er ute av stand til å føle skyld eller til å lære av sine erfaringer. De som havner i fengsel kan ikke “rehabiliteres”, men fortsetter i samme spor.

 

Se du tegnene? Om mye eller store deler av dette stemmer har du svært sannsynlig å gjøre med en psykopat. Da er “alle” jeg har truffet, psykopater, innvender du kanskje. Nei – vi kan alle ha noen av disse trekkene, av-og-til, og i ulike faser i livet. Psykopaten er slik hele tiden. Røm! Kom deg unna før du er fanget i psykopatens nett. Du blir garantert skadet for livet.

Veronica Kristoffersen

BESTILL BOKEN I DAG

Les Veronica Kristoffersen personlige bok som oppfølging til suksessboken "Jeg er fremdeles her". Boken står støtt på egne ben og tar deg gjennom en reise fra hun våknet opp etter sitt selvmordsforsøk. Hun kommenterer sin reise og deler sine opplevelser med små dikt. Hun er den første som sto frem i en bok under fullt navn og fortalte ALT om livet med en psykopat. Vi har en avtale med Publica forlag som sender deg boken direkte. Pris kr. 249,- pluss frakt (kr.50,-) Du betaler når du får boken.

 • Skriv inn din e-post og du kommer til en side hvor du bekrefter din adresse
 • Kanskje kan du lære noe for livet og se at det også er håp?

Har du eksempler du vil fylle ut listen med? Egne erfaringer? Del med leserne av bloggen! Er du sammen med en psykopat? Har du barn med vedkommende? Har du brutt ut, for så å oppdage at det var da helvete virkelig startet? Du finner flere artikler om dette på psykopaten.info

 

—–

Besøk også våre Facebooksider.

Hva tenker du om denne artikkelen? Kjenner du deg igjen? Legg gjerne igjen din kommentar!

Klikk helt nederst på «Leave a reply». NB! Skriv “Anonym” om du ikke vil oppgi ditt navn. Din e-postadresse må oppgis, men den blir ikke synlig for andre.

Har du en personlig historie du ønsker å få presentert som Leserhistorie – med egne ord? Send din historie til oss! Du trenger ikke være redd for hvor godt du skriver, vi hjelper deg gjerne med teksten. Vi redigerer den, passer på at den er anonymisert, illustrerer og legger den ut som leserhistorie. Du kan også sende signerte innlegg om du ønsker å skrive generelt under fullt navn. Send mail til redaksjonen@psykopaten.info –  Om ønskelig sender vi deg teksten til deg for gjennomsyn før den legges ut.

Kunnskap er det beste våpenet i kampen mot psykopati. Du hjelper deg selv og andre om du deler innlegget på Facebook eller i andre sosiale medier! Å være utsatt for en psykopat er skambelagt, og det er til stor hjelp for andre ofre er å lese at de ikke står alene og at det finnes en mulighet til å komme fri fra psykopatens grep. Husk at det kan være ofre for psykopaten blant dine venner! 

14 Comments

 1. yvonne

  March 20, 2015 at 11:28 pm

  Var gift med en psykopat, skjønte det ikke da.. Selv om magefølelsen sa noe annet. Jeg Holdt ut i 5 år med sjalusien hans, nektet meg å gå ut, nektet meg å ha kontakt med venner, jeg hadde en hund med inn i forholdet.. den banka han..spenna den og løfta han opp etter nakkskinnet å hiva den i gulvet.. fikk 2 barn med han også. Som han knapt rørte, holdte før di var 1 år. Han satte oss opp i stor gjeld..da han skulle ha den nyeste bilen, den største tvn, og lignende.. tilslutt tok jeg han i å være utro.. selv om jeg ferska han.. nekta han for det. Han ble aldri med på noen sosiale sammen komster.. følte meg alene om omsorgen for barna. Åsså en dag var det nåkk..kom meg derifra.. Men det skulle vise seg å bli værre etter skilsmissen. En kveld jeg skulle til han for å hente noe jeg hadde glemt der.. startet han en krangel..barna lå å sov oppe på loftet. Krangelen ble ganske høyt trykk på..så jeg bestemte meg for å dra. Da røyste han seg å kom mot meg, tok kvelertak på meg å spenna meg, kom meg unna å løp mot døra. Han klemte foten min i døra. Skikkelig vondt fikk jeg. Prøvde å komme meg ut. Han truet med å vekke barna å sende di ut om jeg dro. Resten er for vanskelig å skrive om.. endte opp med å politi anmelde han for vold og voldtekt, saken ble henlagt. Han har nå omsorgen for våre 2 barn. Jeg fikk diagnosen ptsd. Han spredde fæle rykter om meg å fikk msnge på sin side.. tilslutt valgte jeg å forlate plassen. Å har barna annen hver helg. Da han nektet meg å ta di med meg. Er livredd for at han skal skade barna på noe vis.

 2. daniel

  May 17, 2015 at 2:07 pm

  Når man får barn med mennesker som man klart har hatt mye intriger og problemer med og slått opp og blitt sammen med uttallige ganger, ja da er man naiv og ansvarsløs. Jeg mener ikke å håne deg Yvonne. Jeg snakker om meg selv. Jeg ble gift med en jente fra hejmlandet i 2005. ikke noe i min interesse, men presset pog manipulasjonen ble så stor fra min psykostiske far (beviset kom senere), at jeg begynte å tro at arangert ekteskap var det rette valget nå i en alder av 29 år.

  men det skulle vise seg å være komplett feil. FØrst lurt av min psyko far, dernest av den utvalgte som overgikk min far. Etter mye turbulens og 6 måneders separasjon gikk vi inn for å lage barn sammen og bli sammen. Jeg var utro konstant og lnsket på ingen måte å bli med henne igjen, men min samvittighet dro meg tilbake til henne på grunn av hennes tryglinger. nå har vi en nydelig sønn sammen og han er 4år. hverdagen er fylt med diskusjoner. om alt mulig i hennes favør. lang historie. Jeg har ikke noe traume eller vold innblandet, men all den beskrivelsen over minte meg så mye om henne. ja best å snu ryggen til og gå. og la folk si hva de vil. du lever ikke lenge nok til å overbevise alle de som tror det er du som den gale her

 3. liv

  July 13, 2015 at 1:09 pm

  vår sønn har vært gift med en kvinnelig psykopat.Ikke nok med at hun raserer hans liv,med løgn til venner og arbeidsgiver.Nå tar hun kontakt med våre naboer og knuser meg og mannen min med de villeste historier om oss.Finnes det et rettsvesen for mennesker som blir utsatt for disse menneskene.Jeg har aldri hatt angst,men det har jeg fått og må bruke medisiner.Livet mitt er blitt innskrenket til å være bare i mitt eget hjem,

  • Espen

   December 29, 2015 at 10:41 pm

   Man får ikke beskyttelse fra rettsvesen. Da må det være ekstremt. Jeg har selv en slik eks-kvinne. Det som har virket for meg er å ikke ta telefonen, ikke svare på meldinger samt nekte henne å komme hit. Klar tale. Vi har barn sammen og det at barna kjenner reglene gjør det enklere. Da tør hun ikke bryte de dersom barna er der. Hun får svar på epost om det har med barna å gjøre. Om det er noe annet får hun ikke svar. Mitt råd er å ikke gi de respons. Tie de ihjel. Om de sender meldinger eller ringer med dritten sin, så ikke ta telefonen. Ikke svar. Ingenting blir bedre med disse dersom du starter en argumentasjon. For min del har det roet seg veldig. Når de ikke får respons så går de lei… Det er min erfaring. Håper det kan hjelpe noen.

   • Mette

    July 30, 2017 at 11:13 pm

    Hva gjør man hvis det er ens søster, og vi har felles gamle foreldre og øvrig familie, og jeg selv har en datter som jeg ønsker at skal fortsette å ha familie- kjenner at jeg virkelig er malt opp i et hjørne.

 4. Karine

  November 4, 2015 at 7:17 pm

  Det skumle med psykopater er at de bærer masker, de forandrer personlighet og blir til monstre. Min tidligere barndomsvenn og nabo var gutten alle beundrer, flink på skolen, høflig pen og veloppdragen. 12 år kommer jeg ned veien en augustdag fra skolen, han er 18 år og spør om vi skal bade. Jeg blir overrasket, han er jo så mye eldre men jeg sier ja. Det begynte i sjøen, han stakk to fingre inn i mitt underliv. Jeg svømmer raskt mot land sier jeg er kald, men han roper: Nå som vi hadde det så gøy? Monstre gir ikke opp, han vet nøyaktig når jeg kommer hjem fra skolen og er alene hjemme, han vil bade igjen gjemmer seg bak buskene og dukker plutselig opp. Jeg løper mot huset og han etter, opp trappen. Jeg stenger meg inn på badet-eneste rom med lås. Han slår på døren og roper at jeg må låse opp. Tilslutt går han. Jeg sitter på badet i to timer til pappa kommer hjem.Hver dag etter skolen løper jeg inn i huset, låser alle dører og vinduer, men jeg ser han sniker seg bak trærne. Om jeg har fortalt noen? Jeg fortalte min veninne og nabo som også er kusine til monstre. Det samme hadde skjedd henne. Om vi anmeldte det? Vår overgriper er sønn av kriminalsjefen i byen. Jeg prøvde å fortelle min storesøster, hun er god venn av monstre. Hun ble bare stille. 15 år senere konfronterte jeg monstre. Han påstod at han ikke husket det, men hvis det hadde skjedd så “beklager jeg”. I dag sier min søster at jeg må ta meg sammen, det er lenge siden. Den som ikke har sett en psykopat i hvitøyet, har ingen rett til å si noe sånt.

 5. Lisa

  October 22, 2016 at 4:43 pm

  Herre gud så mycket man känner igen…och nu är det som jobbigast

  • Mette

   July 30, 2017 at 11:10 pm

   Sitter midt i det med søster, med sterke psykopatiske trekk og som splitter hele familien i to, har sin samboer fadtskrudd i et jerngrep og nå også mine gamle foreldre – kjenner meg redd, vet ikke hva det neste blir….har en datter som hun også forsøkte å manipulere-men som heldigvis har greid å gjennomskue henne. Mine to nieser tør ikke å protestere….dette er bare leit 🤐

 6. anonym

  November 15, 2016 at 8:42 pm

  hallo jeg traff en man på nette i februar og han flyttet inn til meg i mai jeg har to barn fra tiligre på 12 og snart 3 år en han er klar for å få ett barn med meg jeg ble gravid i mai men mistet det i uke 14 og sa til mine foreldre at jeg ikke vil mer jeg orker ikke mer sa og at han kunne flytte ut men mine foreldre sa dere må snakke sammen mor har og vært inne på at han kan være psykopat min mor og far og samboer hadde en samtale for 4 uker siden der ting ble tatt opp ang meg og han men min mor har ikke sagt noe om hva de snakket om jeg blir veldig usikker nabo og en arbeids kolega snakker til meg som at jeg har funnet en psykopat.jeg er en sosial jente og har forening en gang måneden med jenter jeg gikk med på vidergående vi bor ett stykke fra værandre og det er vaskelig for han og godta at det er bare jenter jeg får ikke ta toget eller buss hjem må bli henttet på kveden.prøvde nå i des å få til forening der det tar 30 min for å komme ditt ble datoer på datoer men ingen passet for han får ikke ta på lørdager for da har han fri det ente med at jeg iveterte de hjem til meg den fredagen han jobber til kl 0000 jeg er en damme som har hatt mye motgang med det modsatte kjønn.håpper noe kan svare meg klem

  • Rune Simenstad

   May 7, 2017 at 10:55 pm

   Hei. Jeg har hvert sammen med en psykopat og det er noen ting som kjennetegner de. De lyver gjerne hele tiden, om alt og alle. Og de har gjerne et sterkt kontrollbehov ovenfor sin partner.Altså gjerne veldig veldig sjalu. Jeg tror du må snakke med foreldrene dine og få vite hva de snakket med din samboer om.Og det har du egentlig krav på å få vite. En psykopat kan lett få det til at det er du som har problemer og ikke han.Og at han hjelper deg. De har ingen skrupler eller samvitighet og lyver uten problemer. Hvis du ikke undersøker dette med en gang kan han snu alle mot deg og du blir stående alene. Sier han noe om hva som vil skje hvis du feks tok bussen hjem fra møtet ? Hva skjer om du motsier han eller gjør som du selv føler/vil. Hva skjer da ? Du må handle raskt, jo lenger det går jo mere kontroll får han over livet ditt. Hvis du ikke gjør dette med en gang og tar kontrollen så tar han kontrollen over deg. En psykopat leter opp alle dine svakheter og bruker de mot deg. Derfor er det viktig at du snakker med foreldrene dine og får vite hva de har sagt og ikke sagt med en gang. Hvis ikke foreldrene dine vil si noe om hva som ble sagt så er det fare på ferde. Da har han allerede klart å overbevise dem om at det er du som har problemer for å få oppmerksomheten bort fra han selv. Tenk på deg selv å barna dine. Fortell gjerne vennene dine om hva du mistenker. Jo flere som kan støtte deg jo bedre, hvis ikke så snur han alle mot deg.
   Lykke til.

 7. Pingback: Sjekkliste – Site Title

 8. Mørbanka men i live

  June 12, 2017 at 2:31 pm

  Min mann har helt bakvendte reaksjoner på helt alminnelige ting og får det til å høres som verdens ende. Han holder på til jeg mister besinnelsen. Når dette har skjedd projiserer han alt på meg. Jeg har prøvd andre strategier, vært stille, gått ut, reist bort. Nå gidder jeg ikke mer. Blir jeg sint så blir jeg sint. Basta bom! Han bruker mye krefter på å overbevise meg at jeg er skyldig men det nytter ikke med meg. Han hater at han taper og han taper alltid. Jeg appellerer til hans fornuft og kanskje går det inn Rart at han ikke slutter. Det går en stund så er det på´n igjen.

  Helt alminnelige ting kan bli til en sann rør. Helt utrolig! Han er alltid negativ til alt. Noen ganger må jeg si det motsatte for å få ting gjort riktig. Jeg kan ha rydda huset i flere timer så kommer han å drar ned en hel kurv med klær og ting på gulvet bare på jævelskap. Tenk det! Og dette forsvarer han med nebb og klør. De tingene skal ikke være i den kurven! De skal ikke være i en kurv! Ikke første gang. En gang dro han ut en hel hylle med verktøy ned på gulvet med et brak for de verktøyene skulle ikke være der. Har bilde av det:-) Helt latterlig. Lot det ligge der noen uker, til slutt så rydda han alt til den samme hylla. Herregud.

  Dere skulle vært i mine sko så hadde dere tørna:-) Jeg bare teller på penger slik at jeg kan dra min kos. Mange, mange år har gått til spille,uten kjæreste, men på den annen side så har jeg jo barn. Dette går nok bra til slutt. Det er mye som skal til før jeg bryter sammen. Bruker sunn fornuft. Det er han som er gal så da trenger jeg ikke å bry om hva han sier.

  Håper han leser dette så kan ha kjenne seg igjen.

 9. Sol

  January 7, 2018 at 5:11 pm

  Jeg kjenner meg i igjenn i nesten alle kjennetegn og det dere skriver. Har ikke sjangs til å komme unna. Vet han bruker alt for å kontrolere og eie meg. Flyttet, men han bor her fordet men på en annen regiostrert adresse. Han ødlegger ting i huset om jeg ikke gjør som han vil. Føler meg som en kvinne fra afganistan. Jeg har tre barn og det hadde gått bedre uten han. jeg har nesten ikke kraft igjen og vet han ikke vil stoppe før han dreper meg. I hans liv er han den eneste viktige med rett til meninger og gjør som han vil. Håner meg hver dag forrann mennesker og. Alle andre er bare kulisser som han gjør hva han vil med. Han bryr seg bare om seg selv. Har ikke ett bra minne fra 10 år med han. føler jeg har pøvd alt for å komme unna. Må fortsette å være med han for å beskytte barna. Er så forvirret og nesten totalt død innvendig. Hadde en god jobb før, men han har spolert alt for meg, nå er det bare så vidt jeg klarer å leve og holde fasaden. Er sikker på om jeg prøver å få hjelp på krisesenter eller politi vil det uansett gå utover meg fordi han er så sterk og skyr ingen midler. Det vet jeg. Er så sliten og har så å si mistet håpet om å slippe fri i livet og med mine elskede barn…

  • Helene

   June 26, 2018 at 4:25 pm

   HR:,
   Sol, jeg håper du har det bedre nå. Jeg håper du er fri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.